Кораб Милфорд“, на който загинаха двама моряци, е на кей във

...
Кораб Милфорд“, на който загинаха двама моряци, е на кей във
Коментари Харесай

Още подробности за кораба край Варна, на който загинаха двама руски моряци

Кораб " Милфорд “, на който починаха двама моряци, е на пристан във Варна и ще остане до привършване на следствието на случая, сподели през днешния ден шефът на " Морска администрация “ в града капитан Валентин Енчев.

Той посочи, че сигналът за случилото се е подаден нощес, към 21 часа. Тогава е било открито, че двама мъже са претърпели случай в трюма на кораба, който плава под флага на Белиз и е правил курс от Бургас към Констанца. Екипажът е 14-членен, всички моряци са руснаци, добави Енчев, съобщи Българска телеграфна агенция.

За случилото се са осведомени системата за ръководство на трафика, Морския спасително-координационен център, Морска администрация. Тогава е взето решение корабът да бъде отклонен от курса и да бъде подложен на пристан във Варна. При идването му е потърсено подпомагане от Дирекцията за противопожарна сигурност и отбрана на популацията, чиито специалисти са помогнали да бъдат изкарани телата от трюма. И двамата мъже са били мъртви. 

Версиите за случилото се са доста и не се работи по някоя съответна, първо би трябвало да се обясни за какво двамата са били в трюма, добави Енчев. По думите му към този момент тече инспекция дали организацията на работата на кораба е била според условията на интернационалните конвенции. Енчев добави, че " Милфорд “ ще остане във Варна, до момента в който завършат работата си специалистите от Националния ръб за следствие на катастрофи в корабоплаването. Междувременно с случая са ангажирани и следствието и прокуратурата във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР